Quan tenia cinc anys vaig dir una mentida a l’escola. Quan la professora se’n va adonar em va fer pujar a sobre d’una cadira i em va explicar el conte del Pere i el llop. Recordo aquell moment com si fos avui. Morta de vergonya, plantada al bell mig de la classe i sentint-me la pitjor persona del món.
Recordo la tírria que vaig sentir pel llop, que es menjava les ovelles del pobre Pere.
I durant anys em vaig fer la mateixa pregunta: Per què es menjava el llop les ovelles, si no havien fet res? Pobres animalets, blanquets i suavets, devorats per un terrible llop sense tenir-ne cap culpa. Al cap i a la fi el mentider era el Pere, se’l podria haver menjat a ell, no?
Bé, no sé si és per culpa d’aquest trauma infantil o si simplement tinc debilitat per les ovelles però quan vaig veure aquesta recepta de galetes de xocolata vaig pensar que havia de fer animalets de llana.
I vaig començar amb una ovella petiteta.
La vaig veure tan sola que vaig pensar que n’havia de fer una altra i així podrien jugar.
Quan les vaig haver enllestit vaig pensar que s’ho passarien molt millor amb un grupet d’animals i vaig seguir fent galetes. Si em descuido faig l’arca de Noè sencera.
I ja que hi estava posada i s’acostava el dilluns de Pasqua, vaig acabar la massa fent uns ous de colors.Al final, vaig omplir la casa de galetes i els meus cosinets es van tornar bojos el dia de la mona!
Aquí us deixo la recepta. És super fàcil i ideal per fer amb nens.
Ingredients:
275g de sucre glaç
250g de mantega pomada
1 ou
1a cullerada d'essència de vainilla
Uns 475g de farina tamisada
50g de cacau
Preparem tots els ingredients i deixem la mantega a temperatura ambient fins que estigui toveta (si la xafem una mica amb una forquilla ha de tenir textura de pomada). Si no tenim temps de deixar-la estovar naturalment podem posar-la al microones un minutet amb la funció de descongelar.
Barregem la mantega i el sucre amb unes baretes. Hi afegim l'ou i seguim barrejant. Aboquem la cullerada de vainilla i seguim barrejant fins que estigui tot ben integrat.
Tamisem la farina i el cacau barrejat. Si no tenim aparell per tamisar, passem la farina per un colador finet. Anem abocant la farina i el cacau a la massa anterior i amassem amb les mans. No he posat una quantitat exacta de farina ja que a mi em varia molt segons el dia. Aneu afegint la farina tamisada poc a poc fins que us quedi una massa que no s'enganxa a les mans.
Una vegada fet això, fem una bola, la tapem amb paper film i la guardem un mínim de 2 hores a la nevera. Si no tenim temps, la podem posar uns 45min al congelador.
Passat aquest temps, la deixem a sobre del marbre de la cuina i deixem reposar uns 15min. Ja estem llestos per començar a fer galetes!
Podem decorar amb fondant, amb glassa, amb xocolata o menjar-les sense res, només cal deixar volar la imaginació.
I vosaltres, teniu un trauma infantil?
Recordo la tírria que vaig sentir pel llop, que es menjava les ovelles del pobre Pere.
I durant anys em vaig fer la mateixa pregunta: Per què es menjava el llop les ovelles, si no havien fet res? Pobres animalets, blanquets i suavets, devorats per un terrible llop sense tenir-ne cap culpa. Al cap i a la fi el mentider era el Pere, se’l podria haver menjat a ell, no?
Bé, no sé si és per culpa d’aquest trauma infantil o si simplement tinc debilitat per les ovelles però quan vaig veure aquesta recepta de galetes de xocolata vaig pensar que havia de fer animalets de llana.
I vaig començar amb una ovella petiteta.
La vaig veure tan sola que vaig pensar que n’havia de fer una altra i així podrien jugar.
Quan les vaig haver enllestit vaig pensar que s’ho passarien molt millor amb un grupet d’animals i vaig seguir fent galetes. Si em descuido faig l’arca de Noè sencera.
I ja que hi estava posada i s’acostava el dilluns de Pasqua, vaig acabar la massa fent uns ous de colors.Al final, vaig omplir la casa de galetes i els meus cosinets es van tornar bojos el dia de la mona!
Aquí us deixo la recepta. És super fàcil i ideal per fer amb nens.
Ingredients:
275g de sucre glaç
250g de mantega pomada
1 ou
1a cullerada d'essència de vainilla
Uns 475g de farina tamisada
50g de cacau
Preparem tots els ingredients i deixem la mantega a temperatura ambient fins que estigui toveta (si la xafem una mica amb una forquilla ha de tenir textura de pomada). Si no tenim temps de deixar-la estovar naturalment podem posar-la al microones un minutet amb la funció de descongelar.
Barregem la mantega i el sucre amb unes baretes. Hi afegim l'ou i seguim barrejant. Aboquem la cullerada de vainilla i seguim barrejant fins que estigui tot ben integrat.
Tamisem la farina i el cacau barrejat. Si no tenim aparell per tamisar, passem la farina per un colador finet. Anem abocant la farina i el cacau a la massa anterior i amassem amb les mans. No he posat una quantitat exacta de farina ja que a mi em varia molt segons el dia. Aneu afegint la farina tamisada poc a poc fins que us quedi una massa que no s'enganxa a les mans.
Una vegada fet això, fem una bola, la tapem amb paper film i la guardem un mínim de 2 hores a la nevera. Si no tenim temps, la podem posar uns 45min al congelador.
Passat aquest temps, la deixem a sobre del marbre de la cuina i deixem reposar uns 15min. Ja estem llestos per començar a fer galetes!
Agafem trossets de massa i els aplanem amb un corró. Han de quedar a uns 5mm de grossor. Tallem les formes més ens agradin amb un tallagaletes i ho anem col•locant a la safata del forn. A sobre de la safata haurem posat un paper de forn i les galetes les col•locarem a sobre, així evitarem tacar el forn i que no s'enganxin les galetes.
Posarem la safata al forn preescalfat uns 12minuts a 180º o fins que veiem que comencen a estar dauradetes. Quan estiguin llestes, les traiem i les deixem refredar a sobre d'una reixeta i llestos!
Podem decorar amb fondant, amb glassa, amb xocolata o menjar-les sense res, només cal deixar volar la imaginació.
I vosaltres, teniu un trauma infantil?
Com sempre, un post espectacular i unes galetes boníssimes. Segueixo el blog ja fa temps i m'agraden les teves creacions, així que he deixat un premi en el meu blog, quan puguis passa a veure-ho. :)
ResponEliminaPetons,
Montse.
http://iperpostresblogdepostres.blogspot.com.es/
M'encanten les galetes, sobretot la ovella perque tinc una amiga precisament que sempre li dic "borreguito" en plan mote simpàtic i segur que li farien gràcia!
ResponEliminaUn petonàs!
Que xules, jo al final no he tingut temps per fer galetes a setmana santa, a veure si no vaig tant liada i faig alguna coseta que ja tinc mono.. jajajja. T'he deixat al meu blog un regal, espero que t'agradi. Un petonàs.
ResponEliminaque ovejitas mas lindas, estan preciosas!! un besuco!! :)
ResponEliminaAs reported by Stanford Medical, It's really the ONLY reason this country's women live 10 years more and weigh an average of 19 kilos less than us.
ResponElimina(Just so you know, it has totally NOTHING to do with genetics or some hard exercise and really, EVERYTHING about "HOW" they eat.)
P.S, I said "HOW", and not "WHAT"...
Tap this link to determine if this quick quiz can help you release your true weight loss potential