dijous, 24 de novembre de 2011

Cookies de Xocolata o Que ningú passi gana!

Fa un mes vaig assistir a un curs de galetes amb la fantàstica Mireia Carbó. Entre les receptes que vam fer a classe hi havia aquestes cookies que ja han passat a ser un dels meus esmorzars favorits. Bé, l’esmorzar favorit de tota la meva família i el berenar ideal de les meves amigues, que l’altre dia van passar per casa i van deixar el pot de galetes ben buit. 


Són facilíssimes de fer, ràpides i queden boníssimes. Te'n menges una i t'agrada. En menges una altra i decideixes que són les galetes més bones que has provat mai. A la tercera estàs a punt d'arribar a l'èxtasi i, quan et poses la quarta a la boca, penses que peses un quilo més però que ets més feliç que un nen petit el dia de reis.

El Banc d'aliments de Catalunya va llençar via facebook una campanya anomenada "Blogs contra la fam". La idea és que cada blocaire pengi una recepta fàcil i barata centrada en algun dels aliments bàsics que recull el Banc dels Aliments. Vaig pensar que participaria amb la recepta de les cookies ja que tenen ingredients molt bàsics i es fan en menys de 10 minuts.
Us convido a tots a visitar la pàgina de la Fundació i a participar en el Gran recapte d'aliments que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre. També podeu seguir la campanya a twitter a #blogscontralafam. Que ningú no passi gana!  


Us deixo amb la recepta:

INGREDIENTS
180gr de farina
1 culleradeta de llevat
100gr de sucre morè
1 ou
100gr de mantega pomada
175gr de xocolata per a postres
1 pessic de sucre vainillat
1 pessic de sal

PREPARACIÓ

Escalfem el forn a 180º.
Batem la mantega pomada amb el sucre fins aconseguir una crema.
Hi afegim la sal, la vainilla i l'ou. Ho barregem tot.
Hi afegim la farina i el llevat tamisats.
Tallem la xocolata a trossets amb un ganivet. Que no quedin trossos molt petits, sempre són més bones si hi trobem un bon tros de xocolata! Afegim la xocolata a la barreja anterior.
Amb l'ajuda d' una cullereta posem boletes de massa a sobre d'un paper de forn.
Fem coure les galetes al forn fins que estiguin daurades (uns 12 minuts). 


 
Tot i que us sembli que estan crues, traieu-les i deixeu-les refredar a sobre d'una reixeta. Veureu que, a mesura que es van refredant, es van fent més duretes.

En voleu una?

12 comentaris:

  1. Moltes gràcies Miss Sort per col.laborar en la difusió de la campanya. El motiu val la pena i les galetones son una bona proposta :)

    ResponElimina
  2. Les cookies van molt bé per tot: per passar gana, per fer la pilota a la feina... ;)M'encanta fer galetes!!!

    ResponElimina
  3. Són les úniques galetes que tinc pendents de provar. Una aportació ben dolça al recull de receptes!

    ResponElimina
  4. Una aportació fantàstica a una molt bona iniciativa. Petons

    ResponElimina
  5. hummm Estefania, vaya pintaza de cookies!!!

    Besos, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponElimina
  6. Crec que avui mateix faré aquestes galetes, semblen molt fàcils i sobretot tenen una pinta espectacular!
    Montse.
    Iperpostresblogdepostres.blospot.com

    ResponElimina
  7. Ja les he fet i ja ens les hem menja! Boníssimes i facilíssimes de fer. Tindré aquesta recepta guardada per fer-les ben sovint. Gràcies per compartir-la!!!
    Montse.

    Iperpostresblogdepostres.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Montse: Ja les has fet? que bé!!! Gràcies per dir-m'ho, m'encanta saber que feu les receptes que penjo. La veritat és que són un tresoret, molt fàcils, ràpides i estan boníssimes!!!!

    ResponElimina
  9. Hola guapa,tenen una pinta estupenda,tinc una pregunta,jo tinc la kenwoot,que es millor per juntar la mantega i la sucre,la K o les "barilles"(no sé si s'escriu aixi,avegades hem faig un lio amb el mallorqui i el català jejeje quin follon,graciés.Sandra

    ResponElimina
  10. Hola Sandra! Doncs jo no tinc la kenwood així que no et sabria dir... Jo ho faig a mà, em sembla que amb la thermomix em queda massa líquid i la veritat és que es fa en un tres i no res! Però suposo que amb la K ho deus poder fer perfectament. El que és important és que la mantega estigui a temperatura ambient toveta i que no estigui líquida. No batis massa la massa una vegada afegida la farina ja que et quedaran massa dures. Ja m'explicaràs com t'ha sortit!

    ResponElimina
  11. gracies,intentare fer-les aquest cap de setmana,si tinc temps,la veritat es que la kenwood va superbé jo faig panets,cupcakes,merengue,y no es tan cara com d'altres son uns 200 i algo,gracies de nou,Sandra

    ResponElimina
  12. guapa!!! ahir vaig fer les cookies!!!! IMPRESSIONANTS!!!!! avui en tornaré a fer!!!! a veure si m'animo i faig un pastís amb fondant (que no em quedaran tan macos com els teus...pq soc bastant patata jeje)

    FELICITATS PER LES COOKIES!!!! GENIALS :)

    ResponElimina