divendres, 11 de novembre de 2011

Brownie de xocolata i mantega de cacauet

Avui és el dia 11-11-11.

Bé, tècnicament és el dia 11 perquè són les 12.30 de la nit del dia 10 i per mi encara és dijous. Però oficialment ja és 11 i, per tant, comença el dia màgic, el dia en que tothom serà ric, tocaran tots els números de la loteria del món mundial, s’acabarà l’atur, es farà fosc a ple matí, les bruixes deixaran de tenir berrugues al nas i, el millor, tots ens llençarem de cap al cap de setmana.

Però, a part de tot això, és també el dia del brownie. O #eldiadelbrownie, que es com es va convocar la proposta a través de twitter. La idea és que tothom prepari una d’aquestes postres avui i la xarxa quedi impregnada d’olor a xocolata acabada de sortir del forn.


Jo us presento la meva versió màgica de brownie, el de xocolata i crema de cacauet de la Martha Stewart.

Molt, molt light ;-) i molt, molt boníssim.

Aquí us deixo la recepta:

Ingredients:

115gr de mantega
55gr de xocolata negra amarga
115gr de xocolata negra (postres Nestlé)
160gr de sucre
85gr de farina
½ culleradeta de llevat
1 polsim de sal
3 ous grans
2 culleradetes d’extracte de vainilla

Per la crema de mantega de cacauet
55gr de mantega fosa
65gr de sucre glaç
190gr de crema de cacauet
Un polsim de sal
½ culleradeta d’extracte de vainilla


Escalfem el forn a 160º.

Fonem les xocolates a foc lent en una olleta, hi afegim la mantega i anem barrejant. Afegim el sucre i ho deixem a foc molt baix.

Batem els ous fins que estiguin cremosos i hi aboquem la vainilla

Afegim els ous a la barreja de xocolata, removem tota l'estona a foc baix. Apaguem el foc i a poc a poc anem afegint la farina, que haurem barrejat amb el llevat i la sal, sense deixar de remenar.

Preparem la crema de cacauet. Barregem amb unes baretes tots els ingredients fins que ens quedi una pasta homogènia.

Aboquem 1/3 part de la barreja de xocolata en un motlle quadrat o rodó d’uns 18 cm. Si el motlle és més gran quedaran uns brownies massa baixets. Amb una cullereta agafem boletes de crema de cacauet i les anem col•locant sobre la massa de xocolata, deixant una separació d’uns 3 dits entre cada boleta.



Aboquem la resta de la barreja de xocolata i ho cobrim tot. Tornem a fer boletes amb la crema de cacauet que queda i les repartim per sobre. Amb un ganivet fem zig-zags i l’escampem.

Ho posem al forn uns 45 minuts aprox. (depèn del forn i de si us agrada més o menys cru). Ho traiem del forn i ho deixem refredar uns 15 minuts al motlle. Després desmotllem el brownie i el deixem refredar.

Per tots els brownies, faig servir un paper de forn entre el motlle (que es una font quadrada) i el pastís. Él brownie és força tovet i sense el paper costa de desmotllar i tallar. No cal posar mantega al paper de forn ja que és antiadherent.

Que tingueu un dia ple de “marrons!”

6 comentaris:

  1. Per si no us n'he adonat, aquesta entrada ha estat publicada a les 11.11h del dia 11-11-11, uuuuuuuu

    ResponElimina
  2. Amb crema de cacahuet!!! Molt original....

    ResponElimina
  3. Quin brownie més bo! el vaig veure al blog de la Ingrid, però entre els dues m'heu fet venir ganes de preparar-lo. Ha de donar-hi un gust tan bo la mantega de cacahuet.... NYAM!
    Que passis un dia ple de màgia! ;)

    ResponElimina
  4. qué rico!!! era una de mis opciones, poner mantequilla de cacahuete, que es una combinación que me vuelve loca :)

    ResponElimina
  5. Com jo no tinc twitter no m'havia enterat! jaja
    Pero nomès veient uns quants blocs ja tinc ganer de fer un brownee. Ja el publicare d'aqui a uns dies, ni que no sigui el dia del món mundial del brownee...!!!!
    Fa molt bona pinta, queda apuntat.
    Petonets.

    ResponElimina
  6. M'encanta la decoració de sobre amb la mantega de cacauet, queda molt bonica!

    ResponElimina