El post d’avui va dedicat al meu pare. Perquè s’ho mereix, perquè sempre té temps per a mi i perquè abans de marxar de vacances va fer 54 anys. Aquesta entrada, per tant, fa un mes que espera ser publicada, suposo que em perdonareu per no haver donat senyals de vida durant tots aquests dies però la veritat és que he estat allunyada dels ordenadors durant tot el mes d'agost.
Segur que tots heu afirmat alguna vegada que els vostres pares són els millors del món. Segur també que en algun moment heu pensat que us agradaria trobar l’antídot que fa que les mares no parin en tot el dia i, a més, estiguin disponibles per donar-nos un cop de mà en qualsevol moment.
Segur que, per molt que passin els anys, us seguiu sentint la persona més especial del món al costat del vostre pare i segur també que mil vegades us heu preguntat com hauria estat la vida si no haguéssiu tingut uns corconets darrere ajudant-vos a no perdre el camí.
Jo no sé si els meus pares són els millors del món mundial o si són excepcionals només a casa meva però sé de ben segur que no els canviaria per res. I ara em direu que m’estic posant tova i que aquest post està ratllant la nyonyeria però deixeu-me que, per una vegada, els doni les gràcies per ser com són i per ajudar-me a ser millor cada dia. Perquè, si sóc com sóc, és 100% gràcies a ells i perquè no canviaria ni un minut dels que he passat al seu costat.
Dit això, centrem-nos en el que realment és interessant: el pastís d’aniversari.
El pastís Pavlova es va crear en honor a la ballarina de ballet Anna Pavlova i són unes postres dures per fora i cremoses per dins. És bona, lleugera i molt molt fàcil de fer. El resultat és, en duos paraules, Bru-tal!
La recepta original porta nata a sobre de la merenga però com que al meu pare no li agrada la nata la vaig substituir per de crema de llimona (o lemon curd) i la vaig cobrir amb fruites del bosc.
Avui, per tant, us presento el Pastís Xavi, ja que el vaig fer especialment per a ell.
Ingredients:
Per a la merenga:
6 clares d’ou
300gr de sucre
1 polsim de sal
1 culleradeta de vinagre
Per el lemon curd o crema de llimona:
250gr de sucre
La pell d’una llimona sense la part blanca
175gr de suc de llimona (5 llimones)
120gr de mantega
4 ous
Per decorar:
150gr de nabius
150gr de gerds
150g de maduixes
100 gr de mores
Preparació:
Crema de llimona:
Us deixo la versió per a Thermomix i la tradicional:
Thermomix:
Aboquem el sucre al vas de la Thermomix i el fem pols 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
Afegim la pell de la llimona i repetim el procés, 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
Aboquem la resta d’ingredients i programem 20 minuts a 90º, velocitat 4.
Tradicional:
Fem servir sucre glaç i ratlladura de llimona (a la thermomix fèiem servir la pell sencera).
Posem tots els ingredients en un cassó i els fem coure al bany maria sense deixar de remenar uns 20 minuts.
Una vegada llesta la crema de llimona la deixem refredar i, si tenim temps, la guardem a la nevera tota la nit abans de fer-la servir. No us preocupeu si sembla massa líquida, quan es refreda es fa espessa. Si ens sobra crema de llimona la podem guardar unes quantes setmanes ben tancada dins d’un pot.
Merenga:
Precalentem el forn a 180ºC
Amb unes varetes, batem les clares a velocitat mitja fins que creixin i facin puntes. Hi afegim el sucre a culleradetes sense deixar de batre. Hi aboquem una culleradeta de vinagre i ho remenem suaument amb una espàtula.
Cobrim una safata de forn amb un paper i hi dibuixem un cercle al mig. Podeu posar una mica de clara a sota de cada cantonada del paper per enganxar-lo a la safata i que no es mogui. El cercle ha de tenir més o menys la mida que volem que tingui el pastís. Aboquem les clares al mig del cercle i li donem la forma rodona. Ho posem al forn.
Només tancar la porta del forn baixem la temperatura a 150ºC i ho deixem coure una horeta. Sabrem que està llest quan es vegi dur per fora, comenci a fer esquerdes i es pugui veure tovet per entre les esquerdes. Quan estigui llest apaguem el forn i obrim una mica la porta sense treure el pastís de dins. Ho deixem uns 15 min i el traiem del forn.
El deixem refredar i quan la Pavlova estigui freda hi aboquem la crema de llimona o lemon curd. Decorem a sobre amb les fruites del bosc.
Que aprofiti!
Segur que tots heu afirmat alguna vegada que els vostres pares són els millors del món. Segur també que en algun moment heu pensat que us agradaria trobar l’antídot que fa que les mares no parin en tot el dia i, a més, estiguin disponibles per donar-nos un cop de mà en qualsevol moment.
Segur que, per molt que passin els anys, us seguiu sentint la persona més especial del món al costat del vostre pare i segur també que mil vegades us heu preguntat com hauria estat la vida si no haguéssiu tingut uns corconets darrere ajudant-vos a no perdre el camí.
Jo no sé si els meus pares són els millors del món mundial o si són excepcionals només a casa meva però sé de ben segur que no els canviaria per res. I ara em direu que m’estic posant tova i que aquest post està ratllant la nyonyeria però deixeu-me que, per una vegada, els doni les gràcies per ser com són i per ajudar-me a ser millor cada dia. Perquè, si sóc com sóc, és 100% gràcies a ells i perquè no canviaria ni un minut dels que he passat al seu costat.
Dit això, centrem-nos en el que realment és interessant: el pastís d’aniversari.
El pastís Pavlova es va crear en honor a la ballarina de ballet Anna Pavlova i són unes postres dures per fora i cremoses per dins. És bona, lleugera i molt molt fàcil de fer. El resultat és, en duos paraules, Bru-tal!
La recepta original porta nata a sobre de la merenga però com que al meu pare no li agrada la nata la vaig substituir per de crema de llimona (o lemon curd) i la vaig cobrir amb fruites del bosc.
Avui, per tant, us presento el Pastís Xavi, ja que el vaig fer especialment per a ell.
Ingredients:
Per a la merenga:
6 clares d’ou
300gr de sucre
1 polsim de sal
1 culleradeta de vinagre
Per el lemon curd o crema de llimona:
250gr de sucre
La pell d’una llimona sense la part blanca
175gr de suc de llimona (5 llimones)
120gr de mantega
4 ous
Per decorar:
150gr de nabius
150gr de gerds
150g de maduixes
100 gr de mores
Preparació:
Crema de llimona:
Us deixo la versió per a Thermomix i la tradicional:
Thermomix:
Aboquem el sucre al vas de la Thermomix i el fem pols 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
Afegim la pell de la llimona i repetim el procés, 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
Aboquem la resta d’ingredients i programem 20 minuts a 90º, velocitat 4.
Tradicional:
Fem servir sucre glaç i ratlladura de llimona (a la thermomix fèiem servir la pell sencera).
Posem tots els ingredients en un cassó i els fem coure al bany maria sense deixar de remenar uns 20 minuts.
Una vegada llesta la crema de llimona la deixem refredar i, si tenim temps, la guardem a la nevera tota la nit abans de fer-la servir. No us preocupeu si sembla massa líquida, quan es refreda es fa espessa. Si ens sobra crema de llimona la podem guardar unes quantes setmanes ben tancada dins d’un pot.
Merenga:
Precalentem el forn a 180ºC
Amb unes varetes, batem les clares a velocitat mitja fins que creixin i facin puntes. Hi afegim el sucre a culleradetes sense deixar de batre. Hi aboquem una culleradeta de vinagre i ho remenem suaument amb una espàtula.
Cobrim una safata de forn amb un paper i hi dibuixem un cercle al mig. Podeu posar una mica de clara a sota de cada cantonada del paper per enganxar-lo a la safata i que no es mogui. El cercle ha de tenir més o menys la mida que volem que tingui el pastís. Aboquem les clares al mig del cercle i li donem la forma rodona. Ho posem al forn.
Només tancar la porta del forn baixem la temperatura a 150ºC i ho deixem coure una horeta. Sabrem que està llest quan es vegi dur per fora, comenci a fer esquerdes i es pugui veure tovet per entre les esquerdes. Quan estigui llest apaguem el forn i obrim una mica la porta sense treure el pastís de dins. Ho deixem uns 15 min i el traiem del forn.
El deixem refredar i quan la Pavlova estigui freda hi aboquem la crema de llimona o lemon curd. Decorem a sobre amb les fruites del bosc.
Que aprofiti!
Moltes gràcies per visitar el meu bloc, veig que fa poquet que has començat, et desitjo bona sorta, ja veuràs que es divertit.
ResponEliminaun petó
Ara
Ara! Moltes gràcies! A veure conm va :) Una abraçada!
ResponEliminaM'encanta, el lemon curd, jo m'ho menjo a cullerades!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Carmen: Siiiiiiii, està boníssim! En tinc a la nevera de sobrant i és una autèntica temptació...!
ResponElimina