Durant les vacances de Setmana Santa vaig decidir estrenar-me en el món de les galetes i preparar uns conills de Pasqua per repartir entre els companys de feina i la família.
Fins al moment només havia intentat fer galetes amb fondant i fer servir la glassa em feia una mica de por. Tot i així, vaig respirar fons i vaig decidir provar-ho seguint el pas a pas que la Bea té penjat al seu blog. La veritat és que el resultat no em va decebre gens! És molt fàcil i queda molt bonic.
Per ser les primeres no estan gens malament, oi? Van tenir tan d'èxit que ja tinc uns quants encàrrecs per a les properes setmanes. A veure si en un pròxim post us ho explico.
Us deixo la recepta de les galetes que he fet servir, a veure si us animeu.
Recepta de galetes fàcil:
150g de sucre
140g de mantega pomada
1 ou
1a cullerada d'essència de vainilla
Uns 440g de farina tamisada
1 cullerada de canyella segons el gust
Preparem tots els ingredients i deixem la mantega a temperatura ambient fins que estigui toveta (si la xafem una mica amb una forquilla ha de tenir textura de pomada). Si no tenim temps de deixar-la estovar naturalment podem posar-la al microones un minutet amb la funció de descongelar.
Barregem la mantega i el sucre. Hi afegim l'ou i seguim barrejant. Aboquem la cullerada de vainilla i seguim barrejant fins que estigui tot ben integrat.
Afegim la canyella a la farina i ho tamisem tot. Si no tenim aparell per tamisar, passem la farina per un colador finet. Anem barrejant la farina amb la massa anterior i amassem amb les mans. No he posat una quantitat exacta de farina ja que a mi em varia molt segons el dia. Aneu afegint la farina tamisada poc a poc fins que us quedi una massa que no s'enganxa a les mans.
Una vegada fet això, feu una bola, la tapem amb paper film i la guardem un mínim de 2 hores a la nevera. Si no tenim temps, la podem posar uns 45min al congelador.
Passat aquest temps, la deixem a sobre del marbre de la cuina i deixem reposar uns 15min. Ja estem llestos per començar a fer galetes!
Agafem trossets de massa i els aplanem amb un corró. Han de quedar a uns 5mm de grossor. Tallem les formes més ens agradin amb un tallagaletes i ho anem col•locant a la safata del forn. A sobre de la safata haurem posat un paper de forn i les galetes les col•locarem a sobre, així evitarem tacar el forn i que no s'enganxin les galetes.
Posarem la safata al forn preescalfat uns 15minuts a 150º o fins que veiem que comencen a estar dauradetes. Quan estiguin llestes, les traiem i les deixem refredar a sobre d'una reixeta i llestos!
Podem decorar amb fondant, amb glassa, amb xocolata o menjar-les sense res, només cal deixar volar la imaginació.
Que aprofiti!
Fins al moment només havia intentat fer galetes amb fondant i fer servir la glassa em feia una mica de por. Tot i així, vaig respirar fons i vaig decidir provar-ho seguint el pas a pas que la Bea té penjat al seu blog. La veritat és que el resultat no em va decebre gens! És molt fàcil i queda molt bonic.
Per ser les primeres no estan gens malament, oi? Van tenir tan d'èxit que ja tinc uns quants encàrrecs per a les properes setmanes. A veure si en un pròxim post us ho explico.
Us deixo la recepta de les galetes que he fet servir, a veure si us animeu.
Recepta de galetes fàcil:
150g de sucre
140g de mantega pomada
1 ou
1a cullerada d'essència de vainilla
Uns 440g de farina tamisada
1 cullerada de canyella segons el gust
Preparem tots els ingredients i deixem la mantega a temperatura ambient fins que estigui toveta (si la xafem una mica amb una forquilla ha de tenir textura de pomada). Si no tenim temps de deixar-la estovar naturalment podem posar-la al microones un minutet amb la funció de descongelar.
Barregem la mantega i el sucre. Hi afegim l'ou i seguim barrejant. Aboquem la cullerada de vainilla i seguim barrejant fins que estigui tot ben integrat.
Afegim la canyella a la farina i ho tamisem tot. Si no tenim aparell per tamisar, passem la farina per un colador finet. Anem barrejant la farina amb la massa anterior i amassem amb les mans. No he posat una quantitat exacta de farina ja que a mi em varia molt segons el dia. Aneu afegint la farina tamisada poc a poc fins que us quedi una massa que no s'enganxa a les mans.
Una vegada fet això, feu una bola, la tapem amb paper film i la guardem un mínim de 2 hores a la nevera. Si no tenim temps, la podem posar uns 45min al congelador.
Passat aquest temps, la deixem a sobre del marbre de la cuina i deixem reposar uns 15min. Ja estem llestos per començar a fer galetes!
Agafem trossets de massa i els aplanem amb un corró. Han de quedar a uns 5mm de grossor. Tallem les formes més ens agradin amb un tallagaletes i ho anem col•locant a la safata del forn. A sobre de la safata haurem posat un paper de forn i les galetes les col•locarem a sobre, així evitarem tacar el forn i que no s'enganxin les galetes.
Posarem la safata al forn preescalfat uns 15minuts a 150º o fins que veiem que comencen a estar dauradetes. Quan estiguin llestes, les traiem i les deixem refredar a sobre d'una reixeta i llestos!
Podem decorar amb fondant, amb glassa, amb xocolata o menjar-les sense res, només cal deixar volar la imaginació.
Que aprofiti!
Aquestes galetes són tant bones com divertides! Les de Pasqua et van quedar de meravella, però les que has preparat per a bateigs, comunions, aniversaris, tant personalitzades... una passada! Gràcies per deixar la recepta, però jo directament les faria amb tu o et diria allò de... me les fas? ;)
ResponElimina