dijous, 24 de novembre del 2011

Cookies de Xocolata o Que ningú passi gana!

Fa un mes vaig assistir a un curs de galetes amb la fantàstica Mireia Carbó. Entre les receptes que vam fer a classe hi havia aquestes cookies que ja han passat a ser un dels meus esmorzars favorits. Bé, l’esmorzar favorit de tota la meva família i el berenar ideal de les meves amigues, que l’altre dia van passar per casa i van deixar el pot de galetes ben buit. 


Són facilíssimes de fer, ràpides i queden boníssimes. Te'n menges una i t'agrada. En menges una altra i decideixes que són les galetes més bones que has provat mai. A la tercera estàs a punt d'arribar a l'èxtasi i, quan et poses la quarta a la boca, penses que peses un quilo més però que ets més feliç que un nen petit el dia de reis.

El Banc d'aliments de Catalunya va llençar via facebook una campanya anomenada "Blogs contra la fam". La idea és que cada blocaire pengi una recepta fàcil i barata centrada en algun dels aliments bàsics que recull el Banc dels Aliments. Vaig pensar que participaria amb la recepta de les cookies ja que tenen ingredients molt bàsics i es fan en menys de 10 minuts.
Us convido a tots a visitar la pàgina de la Fundació i a participar en el Gran recapte d'aliments que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre. També podeu seguir la campanya a twitter a #blogscontralafam. Que ningú no passi gana!  


Us deixo amb la recepta:

INGREDIENTS
180gr de farina
1 culleradeta de llevat
100gr de sucre morè
1 ou
100gr de mantega pomada
175gr de xocolata per a postres
1 pessic de sucre vainillat
1 pessic de sal

PREPARACIÓ

Escalfem el forn a 180º.
Batem la mantega pomada amb el sucre fins aconseguir una crema.
Hi afegim la sal, la vainilla i l'ou. Ho barregem tot.
Hi afegim la farina i el llevat tamisats.
Tallem la xocolata a trossets amb un ganivet. Que no quedin trossos molt petits, sempre són més bones si hi trobem un bon tros de xocolata! Afegim la xocolata a la barreja anterior.
Amb l'ajuda d' una cullereta posem boletes de massa a sobre d'un paper de forn.
Fem coure les galetes al forn fins que estiguin daurades (uns 12 minuts). 


 
Tot i que us sembli que estan crues, traieu-les i deixeu-les refredar a sobre d'una reixeta. Veureu que, a mesura que es van refredant, es van fent més duretes.

En voleu una?

divendres, 11 de novembre del 2011

Brownie de xocolata i mantega de cacauet

Avui és el dia 11-11-11.

Bé, tècnicament és el dia 11 perquè són les 12.30 de la nit del dia 10 i per mi encara és dijous. Però oficialment ja és 11 i, per tant, comença el dia màgic, el dia en que tothom serà ric, tocaran tots els números de la loteria del món mundial, s’acabarà l’atur, es farà fosc a ple matí, les bruixes deixaran de tenir berrugues al nas i, el millor, tots ens llençarem de cap al cap de setmana.

Però, a part de tot això, és també el dia del brownie. O #eldiadelbrownie, que es com es va convocar la proposta a través de twitter. La idea és que tothom prepari una d’aquestes postres avui i la xarxa quedi impregnada d’olor a xocolata acabada de sortir del forn.


Jo us presento la meva versió màgica de brownie, el de xocolata i crema de cacauet de la Martha Stewart.

Molt, molt light ;-) i molt, molt boníssim.

Aquí us deixo la recepta:

Ingredients:

115gr de mantega
55gr de xocolata negra amarga
115gr de xocolata negra (postres Nestlé)
160gr de sucre
85gr de farina
½ culleradeta de llevat
1 polsim de sal
3 ous grans
2 culleradetes d’extracte de vainilla

Per la crema de mantega de cacauet
55gr de mantega fosa
65gr de sucre glaç
190gr de crema de cacauet
Un polsim de sal
½ culleradeta d’extracte de vainilla


Escalfem el forn a 160º.

Fonem les xocolates a foc lent en una olleta, hi afegim la mantega i anem barrejant. Afegim el sucre i ho deixem a foc molt baix.

Batem els ous fins que estiguin cremosos i hi aboquem la vainilla

Afegim els ous a la barreja de xocolata, removem tota l'estona a foc baix. Apaguem el foc i a poc a poc anem afegint la farina, que haurem barrejat amb el llevat i la sal, sense deixar de remenar.

Preparem la crema de cacauet. Barregem amb unes baretes tots els ingredients fins que ens quedi una pasta homogènia.

Aboquem 1/3 part de la barreja de xocolata en un motlle quadrat o rodó d’uns 18 cm. Si el motlle és més gran quedaran uns brownies massa baixets. Amb una cullereta agafem boletes de crema de cacauet i les anem col•locant sobre la massa de xocolata, deixant una separació d’uns 3 dits entre cada boleta.



Aboquem la resta de la barreja de xocolata i ho cobrim tot. Tornem a fer boletes amb la crema de cacauet que queda i les repartim per sobre. Amb un ganivet fem zig-zags i l’escampem.

Ho posem al forn uns 45 minuts aprox. (depèn del forn i de si us agrada més o menys cru). Ho traiem del forn i ho deixem refredar uns 15 minuts al motlle. Després desmotllem el brownie i el deixem refredar.

Per tots els brownies, faig servir un paper de forn entre el motlle (que es una font quadrada) i el pastís. Él brownie és força tovet i sense el paper costa de desmotllar i tallar. No cal posar mantega al paper de forn ja que és antiadherent.

Que tingueu un dia ple de “marrons!”

dijous, 10 de novembre del 2011

AIG 2011 o Mil, dos mil, tres mil gràcies!

Hoy me permitiréis que escriba el post en español. Acabo de recibir mi regalo del AIG 2011 y quiero que la persona que me lo ha mandado (que es de Tenerife) entienda todo lo que escribo.

Isabel, millones de gracias!!!

Son las 11 de la noche, hace ya un par de horas que he abierto los regalos, y aún no puedo dejar de saltar y sonreir!


¡Y es que ME HA ENCANTADO TODO! ¡Te has pasado un montón!

Mi AIG es Isabel, del Blog Copiando recetas. No conocía este blog pero ¡os lo recomiendo a todos! ¡Tiene un montón de recteas fantásticas y además ahora está de sorteo porque cumple un añito! ¡Ah! Y no os perdáis la receta del pastel chileno de manzana al microondas, mmmmm.

Bueno, a lo que iba. Que esta tarde ha llegado mi regalo y casi me muero de la emoción. Imaginaros que lo he ido a buscar a correos y ¡casi me pongo a abrirlo allí mismo de los nervios! Pero he aguantado como una valiente y he llegado a mi casa con la caja aún envuelta. Eso si, no he podido dejar de sonreir durante todo el camino, parecía tonta!

Bueno, pues esta es la caja:


Y dentro, un montón de cositas, todas perfectamente envueltas:


En el sobre ponía:


Por lo que empecé a abrir los regalos:

¡Qué pasada, eh!

Había:

Un libro de postres con recetas súper originales que, además, tiene una tabla de conversión de gramos a cups y onzas, ¡casi me pongo a llorar de la emoción!

Unas servilletas a cuadritos azules monísimas que además me irán genial para sacar fotos de los pasteles (si algún día aprendo a sacar fotos, jaja).


Unos minimoldes de silicona para hacer cupcakes, es que no puedo esperar a probarlos!!!!

Unas cápsulas de cupcakes rosas y lilas a topitos (no podrías haber acertado más con el estampado!) que me dará pena usar de lo bonitas que son.

Una cajita con cortadores rosas con forma de corazón. Voy a hacer galletas corazoneras por un tubo, ¡son taaaaaaaaaaaaaaaaan monos!

Una cajita de lata que creo que es la más bonita que he visto nunca con un cupcake en la parte superior y un montón de dulces rosas alrededor que me irá genial para intentar poner orden a mis cosas de cocina, que mi novio empieza a desesperar con el caos que tengo en casa...


Un molde alargado de Plum Cake que me irá genial (me encantan los moldes, ¡estoy enganchadísima!!!) con unas blondas para presentarlos. ¡Es que escribo esto y sigo emocionada con todo! ¡Creo que voy a tener subidón por lo menos hasta navidades, jaja!

Un pincel para untar la mantequilla en los moldes super chulo!

Y lo mejor de todo: Un trapo de cocina de Tenerife súper bonito hecho por su tía! Jooo, dale las gracias de mi parte y dile que es una superartistaza!


Y un paquete de preparado para hacer Frangollo, que Isabel dice que es un postre típico de las islas y que seguro que está buenísimo! ¿Lo conocíais vosotros???


Bueno, creo que me estoy enrollando mucho pero es que, de verdad, ¡estoy super agradecida! Isabel, mil, dos mil, tres mil millones de gracias, me has alegrado el día, el mes, el año!!! Además, la semana que viene es mi cumple así que esto ha sido un poco como un regalo de cumple que me ha vuelto loca de felicidad!!!! Que sepas que si alguna vez te pasas por Barcelona me encantará conocerte y tomar un larguísimo café!


No quiero terminar este post sin contaros también que me ha llamado Paula, del blog Con las zarpas en la masa, para darme las gracias por mi regalo, que ya le ha llegado! Paula me ha parecido encantadora (hemos estado un montón de rato al teléfono) y me ha dicho que en diciembre va a estar en Barcelona! ¡Ya tengo ganas de que llegue el día para conocerte Paula! Por cierto, Paula hace unos cursos de galletas fantásticos en Zaragoza así que si vivís cerca no dudéis en apuntaros, es una verdadera artista!

Por último me gustaría dar las gracias a Jo, de Mis recetas bordadas, por el estupendo trabajo realizado organizando todo esto. Jo, eres una crak!!! Muchísisisisisimas gracias!

Ahora sí, os dejo ya que me muero de sueño. Isabel, otra vez GRACIAS! Seguro que hoy voy a soñar con todos mis regalos!

Adéu y Bona nit!

dimecres, 2 de novembre del 2011

Carrot Cake o Jo de gran vull ser Bugs Bunny

Avui us porto unes postres d’aquelles que sempre triomfen.

Bé, no, més ben dit porto un pastís d’aquells que quan el poses damunt de la taula la gent et pregunta amb cara superemocionada
"De què és?"
I tu dius: "De pastanaga"
Automàticament, canvien la cara d’emoció per una superganyota i els salten les llàgrimes de la pena (us ho dic de veritat, els humans som així de bàsics).
I et diuen: "Ah..." I afegeixen: "En vull un trosset minúscul, que no tinc gana..."
I tu penses: "Sí, segur..."
I és que no estem acostumats a menjar pastissos que es surtin una mica del normal. La part bona ve quan tasten el pastís i et diuen:
"Uala, (sí, sí, U-A-A-A-A-A-L-A-A-A-A) això està boníssim!"
I de sobte els ve tota la gana del món i repeteixen tres vegades.


Doncs aquest pastís forma part de les receptes secretes de les: “eeeeecs em feia fàstig però ara m’encanta i és el meu pastís favorit del món mundial per sempre més”.
Triomfa. Sempre. Si el feu sereu els reis de les postres. Tothom us adorarà. Us apujaran el sou, s’enamoraran de vosaltres, voldran venir a viure a casa vostra, us convidaran a totes les festes i sopars, us fareu famosos, tindreu fans, parlaran de vosaltres, sortireu al diari, el Beckham deixarà a la Victòria per vosaltres, el Brad Pitt vindrà a viure a casa vostra amb els 7 fills, l'Artur Mas us abaixarà els impostos, sereu els impulsors del "make cakes not war"... Paro que m’embalo. Vaja, que m’hauríeu de fer un regal per compartir amb vosaltres aquesta recepta.
La veritat és que jo la vaig veure al Bloc de la Trotamundos però sóc bona persona i l’he adaptat i compartit així que el regal me l’he d’endur igual.



INGREDIENTS:
340 gr. de pastanagues
200 gr. de farina
80 gr. de farina integral
4 ous
200 gr. de sucre
100 gr. de sucre morè
240 ml. d’oli de gira-sol
4 rodanxes de pinya en almívar
2 culleradetes d’essència de vainilla (si en teniu, sinó no passa res)
1 culleradeta de bicarbonat
2 culleradetes de llevat
1/2 culleradeta de sal
2 culleradetes de canyella

Crema de formatge
300 gr. de formatge Philadelphia
250 gr. sucre glaç
50 gr. mantega
300 ml. nata líquida


PREPARACIÓ:
Escalfem el forn a 180º.
Triturem les pastanagues fins que quedin molt picadetes. Ho reservem i triturem la pinya.
Posem la farina, el bicarbonat, el llevat, la sal i la canyella dins d’un bol i ho barregem bé.
En un altre bol, batem els ous i els barregem amb el sucre. Hi afegim l’oli, l’essència de vainilla i batem bé fins que ens quedi tot ben integrat.
Ara barregem el contingut del bol líquid amb la barreja sòlida, és a dir, la barreja d’ous, sucre etc amb la del bol de farina, llevat etc. Hi afegim la pastanaga i la pinya i ho barregem bé.
Ho aboquem tot a un motlle ben alt o a dos motlles més baixets (i no caldrà partir-ho) i ho posem al forn (30 minuts si són dos motlles baixets, 1h si és un motlle alt) fins que al punxar-ho amb una brotxeta ens surti neta.


Mentre el pastís es cou al forn preparem la crema de formatge. Muntem la nata. A Un altre bol posem la mantega a temperatura ambient en un bol i hi afegim el formatge. Ho batem amb unes varetes fins que ens quedi ben barrejat i quasi bé muntat. Hi anem afegint el sucre a poc a poquet. Afegim la nata muntada a tandes i suaument.
Traiem el pa de pessic del forn i el deixem refredar. Podem la crema de formatge a la nevera i la deixem fins que el pa de pessic estigui fred. Si tenim temps deixem les dues coses tota la nit i ho muntem el dia següent. Quan estigui tot fred partim el pa de pessic en dos (si ho hem fet coure tot en un motlle) i posem una capa de pastis, una capa de crema de formatge i l’altra capa de pa de pessic. Ho tapem tot amb crema de formatge i decorem.


Jo he fet pastanaguetes de massapà però podem decorar-ho amb unes pastanagues de fondant, unes boletes de xocolata o deixar-ho tal qual.

Oi que ja us sentiu una mica més Bugs bunny?