Fa un mes vaig assistir a un curs de galetes amb la fantàstica Mireia Carbó. Entre les receptes que vam fer a classe hi havia aquestes cookies que ja han passat a ser un dels meus esmorzars favorits. Bé, l’esmorzar favorit de tota la meva família i el berenar ideal de les meves amigues, que l’altre dia van passar per casa i van deixar el pot de galetes ben buit.
Són facilíssimes de fer, ràpides i queden boníssimes. Te'n menges una i t'agrada. En menges una altra i decideixes que són les galetes més bones que has provat mai. A la tercera estàs a punt d'arribar a l'èxtasi i, quan et poses la quarta a la boca, penses que peses un quilo més però que ets més feliç que un nen petit el dia de reis.
El Banc d'aliments de Catalunya va llençar via facebook una campanya anomenada "Blogs contra la fam". La idea és que cada blocaire pengi una recepta fàcil i barata centrada en algun dels aliments bàsics que recull el Banc dels Aliments. Vaig pensar que participaria amb la recepta de les cookies ja que tenen ingredients molt bàsics i es fan en menys de 10 minuts.
Us convido a tots a visitar la pàgina de la Fundació i a participar en el Gran recapte d'aliments que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre. També podeu seguir la campanya a twitter a #blogscontralafam. Que ningú no passi gana!
Són facilíssimes de fer, ràpides i queden boníssimes. Te'n menges una i t'agrada. En menges una altra i decideixes que són les galetes més bones que has provat mai. A la tercera estàs a punt d'arribar a l'èxtasi i, quan et poses la quarta a la boca, penses que peses un quilo més però que ets més feliç que un nen petit el dia de reis.
El Banc d'aliments de Catalunya va llençar via facebook una campanya anomenada "Blogs contra la fam". La idea és que cada blocaire pengi una recepta fàcil i barata centrada en algun dels aliments bàsics que recull el Banc dels Aliments. Vaig pensar que participaria amb la recepta de les cookies ja que tenen ingredients molt bàsics i es fan en menys de 10 minuts.
Us convido a tots a visitar la pàgina de la Fundació i a participar en el Gran recapte d'aliments que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre. També podeu seguir la campanya a twitter a #blogscontralafam. Que ningú no passi gana!
Us deixo amb la recepta:
INGREDIENTS
180gr de farina
1 culleradeta de llevat
100gr de sucre morè
1 ou
100gr de mantega pomada
175gr de xocolata per a postres
1 pessic de sucre vainillat
1 pessic de sal
PREPARACIÓ
Escalfem el forn a 180º.
Batem la mantega pomada amb el sucre fins aconseguir una crema.
Hi afegim la sal, la vainilla i l'ou. Ho barregem tot.
Hi afegim la farina i el llevat tamisats.
Tallem la xocolata a trossets amb un ganivet. Que no quedin trossos molt petits, sempre són més bones si hi trobem un bon tros de xocolata! Afegim la xocolata a la barreja anterior.
Amb l'ajuda d' una cullereta posem boletes de massa a sobre d'un paper de forn.
Fem coure les galetes al forn fins que estiguin daurades (uns 12 minuts).
Tot i que us sembli que estan crues, traieu-les i deixeu-les refredar a sobre d'una reixeta. Veureu que, a mesura que es van refredant, es van fent més duretes.
En voleu una?