dilluns, 26 de setembre del 2011

AIG 2011 o hou hou hou!

Sí, sí, ja ha arribat l’AIG 2011!

I ara us preguntareu, què és això?? Doncs és l'"amic invisible gastronòmic”. I amb això ho he dit tot, no? És el típic joc que es fa per Nadal amb els amics de la feina, els de l’escola de tota la vida, etc. Però en versió blocs de cuina. Ja  fa anys que el veia a molts dels blocs que seguia però fins a aquest any no m’he animat a participar-hi.

Aquest any li ha tocat organitzar el AIG 2011 a la Joana de Mis Recetas Bordadas. Si entreu al link, trobareu les bases per inscriure-us i tota la informació necessària per participar.

El logotip està dissenyat per la Carol de Design With Love, no us sembla una monada?


I ara hauria de donar pistes de com sóc i què m’agrada a la persona que m’haurà de fer el regal. Però diré només que m’agrada tot, que les sorpreses em fan tornar boja i que segur que el que m’enviïn em semblarà el més guai del món mundial!

I res més, ja està!

Us animeu a participar?

divendres, 23 de setembre del 2011

Bescuit Ayaka o bomba de llimona

Hi ha gent que, no saps com, es cola a la teva vida i, a poc a poc i sense fer soroll, acaba fent-se un lloc ben endins del teu cor. L’Ayaka és una d’aquestes persones. Sempre contenta, atenta amb tothom i extremadament dolça la nostra catalano-japonesa favorita ha canviat de feina i ha deixat un buit enorme a l’oficina.

Per acomiadar-nos d’ella vaig decidir fer el Bescuit de llimona que vaig veure fa temps al blog El Cullerot festuc i que he preparat ja mil vegades. És fàcil de fer, molt refrescant i sempre triomfa.


Com que no tenia temps de fer un pastís més decorat vaig acompanyar el pastís d’unes galetes cobertes de fondant i glassa de sucre. Són molt fàcils de fer i fan molt d’efecte. 


Així que, a petició de les meves nenes de la feina, us deixo la recepta.

Ayaka, et trobem a faltar!

Ingredients:

2 Llimones
3 ous
160 gr de farina
1 sobre de llevat
160gr de sucre
160gr de mantega pomada

Per la glassa: suc de llimona + sucre glaç


Preparació:

Preescalfem el forn a 160º
Ratllem la pell de les 2 llimones i exprimim el suc d'una.
Batem el sucre amb la mantega pomada. Per pomar la mantega la deixem una horeta fora de la nevera o la posem al microones amb la funció de descongelar uns minutets. Ens ha de quedar toveta i fàcil d’aixafar, com si fos pomada.
Afegim a la barreja anterior els ous d'un en un fins que estiguin ben integrats.
Barregem la farina amb el llevat i ho incorporem a la barreja anterior.
Afegim la ratlladura de la llimona i ho aboquem en un motlle prèviament engreixat.
Ho fem coure al forn durant 30 minuts a 160º.
Deixem refredar i desmotllem.
Per fer la glassa barregem el suc de llimona amb el sucre glaç fins que quedi una textura de xarop. Quan el bescuit estigui fred el banyem per sobre amb la glassa. Deixem passar una estona fins que cristal•litzi.

Per fer les galetes podeu seguir la recepta de les que vaig fer per Pasqua fent clic aquí.

Que aprofiti!

dimarts, 13 de setembre del 2011

Pastis iPad o Felicitats iGor!

Ja és oficial, m'he convertit en la que fa pastissos.

Després del pastís Camp de futbol ha corregut la veu i sóc una persona nova. Sóc l'amiga, la filla, la companya de feina, la neboda etc a qui trucar i dir: Vull un pastís raríssim, me'l pots fer?
I sabeu què és el pitjor? Que m'encanta aquesta nova faceta d'aspirant a pastissera creativa, m'ho passo bomba!

La meva amiga Emma volia regalar al seu novii un iPad però el paquet no va arribar a temps per l'aniversari. Com que fer un "val per" li va semblar una mica soset em va demanar de fer un pastís iPad i, després de l'estrès inicial (com ho faig, què faig, com quedarà....?) vaig estar encantada de provar.


Com a iCones del telèfon-pastís vam posar coses que agradessin a l'homenatjat, l'Igor (o iGor seguint l'estil appleià): el iSurf, les iCerveses, els iViatges, etc.


He de dir que, aquesta vegada, les fotos són horribles. He dubtat molt a penjar-les o no però he pensat que podien inspirar a algú que en volgués fer un.

Com sempre, el pastís era un pa de pessic amb ganache de trufa. Podeu trobar la recepta al pastís "Que me quiten lo bailao" fent clic aquí.

Per acabar d'arrodonir el pastís vaig fer un iCarregador iPad amb pasta de sucre. És graciós no?


Ja ho veieu, els iPads ara surten gratis i tenen molt bon gust!

I tu, també iCuines?

dilluns, 5 de setembre del 2011

Pastís Xavi o Pavlova amb Lemon Curd

El post d’avui va dedicat al meu pare. Perquè s’ho mereix, perquè sempre té temps per a mi i perquè abans de marxar de vacances va fer 54 anys. Aquesta entrada, per tant, fa un mes que espera ser publicada, suposo que em perdonareu per no haver donat senyals de vida durant tots aquests dies però la veritat és que he estat allunyada dels ordenadors durant tot el mes d'agost.

Segur que tots heu afirmat alguna vegada que els vostres pares són els millors del món. Segur també que en algun moment heu pensat que us agradaria trobar l’antídot que fa que les mares no parin en tot el dia i, a més, estiguin disponibles per donar-nos un cop de mà en qualsevol moment.
Segur que, per molt que passin els anys, us seguiu sentint la persona més especial del món al costat del vostre pare i segur també que mil vegades us heu preguntat com hauria estat la vida si no haguéssiu tingut uns corconets darrere ajudant-vos a no perdre el camí. 

Jo no sé si els meus pares són els millors del món mundial o si són excepcionals només a casa meva però sé de ben segur que no els canviaria per res. I ara em direu que m’estic posant tova i que aquest post està ratllant la nyonyeria però deixeu-me que, per una vegada, els doni les gràcies per ser com són i per ajudar-me a ser millor cada dia. Perquè, si sóc com sóc, és 100% gràcies a ells i perquè no canviaria ni un minut dels que he passat al seu costat.

Dit això, centrem-nos en el que realment és interessant: el pastís d’aniversari.

El pastís Pavlova es va crear en honor a la ballarina de ballet Anna Pavlova i són unes postres dures per fora i cremoses per dins. És bona, lleugera i molt molt fàcil de fer. El resultat és, en duos paraules, Bru-tal!

La recepta original porta nata a sobre de la merenga però com que al meu pare no li agrada la nata la vaig substituir per de crema de llimona (o lemon curd) i la vaig cobrir amb fruites del bosc.

Avui, per tant, us presento el Pastís Xavi, ja que el vaig fer especialment per a ell.


Ingredients:

Per a la merenga:
6 clares d’ou
300gr de sucre
1 polsim de sal
1 culleradeta de vinagre

Per el lemon curd o crema de llimona:
250gr de sucre
La pell d’una llimona sense la part blanca
175gr de suc de llimona (5 llimones)
120gr de mantega
4 ous

Per decorar:
150gr de nabius
150gr de gerds
150g de maduixes
100 gr de mores


Preparació:

Crema de llimona:
Us deixo la versió per a Thermomix i la tradicional:

Thermomix:
Aboquem el sucre al vas de la Thermomix i el fem pols 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
Afegim la pell de la llimona i repetim el procés, 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
Aboquem la resta d’ingredients i programem 20 minuts a 90º, velocitat 4.

Tradicional:
Fem servir sucre glaç i ratlladura de llimona (a la thermomix fèiem servir la pell sencera).
Posem tots els ingredients en un cassó i els fem coure al bany maria sense deixar de remenar uns 20 minuts.

Una vegada llesta la crema de llimona la deixem refredar i, si tenim temps, la guardem a la nevera tota la nit abans de fer-la servir. No us preocupeu si sembla massa líquida, quan es refreda es fa espessa. Si ens sobra crema de llimona la podem guardar unes quantes setmanes ben tancada dins d’un pot.

Merenga:

Precalentem el forn a 180ºC

Amb unes varetes, batem les clares a velocitat mitja fins que creixin i facin puntes. Hi afegim el sucre a culleradetes sense deixar de batre. Hi aboquem una culleradeta de vinagre i ho remenem suaument amb una espàtula.

Cobrim una safata de forn amb un paper i hi dibuixem un cercle al mig. Podeu posar una mica de clara a sota de cada cantonada del paper per enganxar-lo a la safata i que no es mogui. El cercle ha de tenir més o menys la mida que volem que tingui el pastís. Aboquem les clares al mig del cercle i li donem la forma rodona. Ho posem al forn.

Només tancar la porta del forn baixem la temperatura a 150ºC i ho deixem coure una horeta. Sabrem que està llest quan es vegi dur per fora, comenci a fer esquerdes i es pugui veure tovet per entre les esquerdes. Quan estigui llest apaguem el forn i obrim una mica la porta sense treure el pastís de dins. Ho deixem uns 15 min i el traiem del forn.

El deixem refredar i quan la Pavlova estigui freda hi aboquem la crema de llimona o lemon curd. Decorem a sobre amb les fruites del bosc.

Que aprofiti!