diumenge, 29 de maig del 2011

Pastís Jordi o "Samarreta Campions d'Europa"

La veritat és que avui tenia un post diferent a punt de publicar. Però ahir a la nit el Barça es va proclamar campió d'Europa i he pensat que una victòria així mereixia un post especial.

Avui és l'aniversari del Jordi i divendres la meva amiga Gina va organitzar-li una festa sorpresa per celebrar els 30 anys. Aprofitant que el Jordi és un gran culé i que l'endemà el Barça jugava la final de la champions vaig decidir regalar-li un pastís molt especial: una samarreta del Barça.

Vaig fer la base de pa de pessic i la vaig farcir de crema de maduixa. Després, vaig retallar el pa de pessic amb forma de samarreta i el vaig recobrir de fondant blau, vermell i groc. La veritat és que va ser una feina d'allò més entretinguda però va valdre la pena, crec que al Jordi li va agradar i mmmmm estava boníssim!!!!!


Aquí us deixo la recepta:

Pel pa de pessic vaig fer servir la mateixa recepta que pel pastís "Que me quiten lo bailao" però vaig doblar les quantitats per omplir un motlle rectangular amb la mida d'una safata de forn.

Per la crema de maduixa vaig seguir la recepta de la Chris de Sugarmur amb algunes modificacions:

100 gr. de clares d'ou
200 gr. de sucre glas
300 gr. de mantega
1 polsim de sal
Aroma al gust
Maduixes fresques o melmelada de maduixa

Posem les clares d'ou dins d'una olla o bol que aguanti la calor. Hi afegim el sucre glas i la sal i ho barregem amb unes varetes.
Posem el recipient dins d'una olla al bany Maria sense deixar de remenar y ho deixem al foc fins que el sucre s'hagi dissolt del tot.
Retirem l'olla del foc i la posem dins d'un bol ple d'aigua freda per tallar la cocció.
Passem el contingut a un altre bol i comencem a pujar les clares. Quan la merenga estigui ben pujada, hi afegirem l'aroma escollida i la mantega a temperatura ambient tallada a trossets.
Quan estigui tot remenat, hi afegim la melmelada de maduixes. Si ho volem fer amb maduixes naturals, en triturem unes 12 o 13 i afegim el puré a la crema. Ja tenim la crema de maduixes llesta per posar al pastís!

Això és tot per avui! Espero que us surti una suuuuuper samarreta!


Felicitats Jordi i Visca el Barça!

dimarts, 17 de maig del 2011

Pastís "Que me quiten lo bailao"

El meu amic David va estar vivint a Japó. Quan va tornar va començar a buscar feina i, mentre esperava que el cridessin de la borsa de professors de la Generalitat de Catalunya, va començar a treballar al bus turístic de Barcelona.
La setmana passada el van cridar per fer una substitució a un institut i, per fi, va poder deixar enrere el bus, o buts, com l’hem acabat anomenant.

I per celebrar que podia tancar una etapa i començar-ne una de nova vaig decidir fer-li un pastís. Vam quedar tota la colla per sopar i veure junts el concurs anual d’Eurovisió així que vaig pensar que havia de fer alguna cosa que també tingués a veure amb el festival.

El resultat no em va desagradar:



Vaig fer un bus amb fondant vermell i el vaig acompanyar de les estrelles europees. Al final va quedar un pastís d’allò més infantil però estava boníssim!!!!! I tot i que em va tenir tot el dia entretinguda, és molt fàcil de fer! És el meu segon pastís amb fondant, no està malament, no?

El pa de pessic el vaig fer seguint les instruccions de la Dolors, que ens va fer un curs demostració a la botiga Gadgets Cuina fa un parell de setmanes.

Com que els meus amics són fans de la xocolata el vaig farcir de ganache de trufa tant per dins com per fora. Mmmmmmmm!

Us deixo la recepta i espero que la feu ben aviat!!!!

Ingredients per al pa de pessic :
5 ous
270 gr. de sucre
150 gr. d’oli
250 gr. farina (si és farina amb llevat millor)
170 gr. de iogurt de llimona
1 polsim de sal
1 sobre de llevat

Ingredients per al Ganache de trufa:
160g de nata líquida
125g de xocolata de cobertura

Ingredients per a l’almívar
1 got de sucre
1 got d’aigua

PREPARACIÓ
Barregem amb les varetes els ous i el sucre. Quan s’hagin fet més clarets i hagin crescut una mica hi afegim l’oli i el iogurt. Després hi afegim la farina tamisada, la sal i el llevat.
Ho fem coure al forn a 180º durant uns 35-40 minuts. Abans de treure’l del forn el punxem per comprovar que està ben cuit. Si l’escuradents surt net, ja el tenim a punt!
El traiem i el deixem refredar.
Mentre es fa el pastís preparem la trufa. Posem la xocolata en un bol trencada a trossets, calentem la nata al microones o en un cassó fins que comenci a bullir i l’aboquem a sobre de la xocolata. Ho deixem uns 2 minuts i remenem fins que ens quedi tot ben barrejat. Ho deixem refredar a la nevera una estoneta.
Mentre el pastís es refreda preparem l’almívar. Aboquem en un cassó el sucre i l’aigua i ho deixem a foc màxim remenant fins que arrenqui el bull. El traiem del foc i el deixem refredar.
Quan el pastís ja està ben fred el partim per la meitat horitzontalment. Banyem el tall de pa de pessic de sota amb almívar, l’untem de xocolata i el tapem amb l’altra làmina de pa de pessic. Banyem la capa de dalt d’almívar i aboquem la resta de xocolata per sobre escampant-la bé pels costats.


Podem menjar-lo així decorant-lo per sobre amb fruites, figuretes de sucre, massapà, etc. Jo el vaig cobrir de fondant però ja us explicaré com fer-ho en un altre post. De moment, gaudiu de la xocolata!!!!!!!

dijous, 5 de maig del 2011

Galetes de Pasqua

Durant les vacances de Setmana Santa vaig decidir estrenar-me en el món de les galetes i preparar uns conills de Pasqua per repartir entre els companys de feina i la família.

Fins al moment només havia intentat fer galetes amb fondant i fer servir la glassa em feia una mica de por. Tot i així, vaig respirar fons i vaig decidir provar-ho seguint el pas a pas que la Bea té penjat al seu blog. La veritat és que el resultat no em va decebre gens! És molt fàcil i queda molt bonic.


Per ser les primeres no estan gens malament, oi? Van tenir tan d'èxit que ja tinc uns quants encàrrecs per a les properes setmanes. A veure si en un pròxim post us ho explico.


Us deixo la recepta de les galetes que he fet servir, a veure si us animeu.

Recepta de galetes fàcil:

150g de sucre
140g de mantega pomada
1 ou
1a cullerada d'essència de vainilla
Uns 440g de farina tamisada
1 cullerada de canyella segons el gust

Preparem tots els ingredients i deixem la mantega a temperatura ambient fins que estigui toveta (si la xafem una mica amb una forquilla ha de tenir textura de pomada). Si no tenim temps de deixar-la estovar naturalment podem posar-la al microones un minutet amb la funció de descongelar.

Barregem la mantega i el sucre. Hi afegim l'ou i seguim barrejant. Aboquem la cullerada de vainilla i seguim barrejant fins que estigui tot ben integrat.

Afegim la canyella a la farina i ho tamisem tot. Si no tenim aparell per tamisar, passem la farina per un colador finet. Anem barrejant la farina amb la massa anterior i amassem amb les mans. No he posat una quantitat exacta de farina ja que a mi em varia molt segons el dia. Aneu afegint la farina tamisada poc a poc fins que us quedi una massa que no s'enganxa a les mans.



Una vegada fet això, feu una bola, la tapem amb paper film i la guardem un mínim de 2 hores a la nevera. Si no tenim temps, la podem posar uns 45min al congelador.

Passat aquest temps, la deixem a sobre del marbre de la cuina i deixem reposar uns 15min. Ja estem llestos per començar a fer galetes!

Agafem trossets de massa i els aplanem amb un corró. Han de quedar a uns 5mm de grossor. Tallem les formes més ens agradin amb un tallagaletes i ho anem col•locant a la safata del forn. A sobre de la safata haurem posat un paper de forn i les galetes les col•locarem a sobre, així evitarem tacar el forn i que no s'enganxin les galetes.

Posarem la safata al forn preescalfat uns 15minuts a 150º o fins que veiem que comencen a estar dauradetes. Quan estiguin llestes, les traiem i les deixem refredar a sobre d'una reixeta i llestos!



Podem decorar amb fondant, amb glassa, amb xocolata o menjar-les sense res, només cal deixar volar la imaginació.

Que aprofiti!